Over

De gemeente Apeldoorn heeft de locatie wereldkundig gemaakt waarop het een proef wil houden met tien tiny houses.” (De Stentor, 2019)

In de zomer van 2019 kondigde gemeente Apeldoorn het aan, een pilot met tien tiny houses kon van start en er was een locatie! Bijzonder, omdat plekken voor tiny houses nog schaars zijn in Nederland (helaas). Daarom besloot gemeente Apeldoorn een inschrijving te openen voor een loting. Op woensdag 11 maart 2020 was het zover. Met bingoballetjes werden de bewoners voor de tien kavels bekendgemaakt. Zo ontstond die avond de tiny house community Klein Zuidbroek.

Met alle bewoners is het terrein naast park Zuidbroek verdeeld en ingericht. De gemeente hielp met de grondbewerking (tegen natte plekken) en legde een weg en houtwal aan. Met de komst van het eerste huis van Dirk en Charlotte, op 27 juni 2020, ging de transformatie van dit weiland van start. De tiny houses druppelden daarna binnen en wij gingen gezamenlijk tijdens klusdagen aan de slag om het terrein vorm te geven. Zo werden paden aangelegd, lampjes gemaakt, een fietsenhok + hek getimmerd en een moestuin aangelegd. Zo is het nu een heus tiny house dorp geworden!

Toen (Voorjaar 2020).

(2022)