Open Dag

Klein Zuidbroek opent haar deuren!

Op zaterdag 4 september openen wij onze deuren van onze tiny houses. Kijk binnen in de huisjes, ga met ons in gesprek, geniet van een kopje koffie of thee en loop een rondje door de gezamenlijke moestuin.

Met de komst van bewoonster Anne zijn we sinds kort compleet: alle tien de huisjes staan nu op hun plek. Daarom is het tijd voor de allereerste open dag! We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om een mooie woonplek te creëren. We legden samen een moestuin aan, bouwden een fietsenschuur en zaaiden bloemrijk grasland in. Graag maken we jou deelgenoot van ons mooie plekje.

We nodigen je uit om op zaterdag 4 september een kijkje te nemen op ons terrein. Of je nu in de buurt woont en regelmatig langs loopt of van ver komt en ook graag in een tiny house wil wonen: je bent van harte welkom! We gaan ervan uit dat dat de coronamaatregelen het toelaten om de open dag te organiseren. Verandert dat, dan laten we dat weten via onze website en sociale mediakanalen.

Wat kan je verwachten?

  • Bewonder onze huisjes van binnen en buiten!
  • Loop rond over ons terrein en zie hoe we het hebben ingericht.
  • Neem deel aan de rondleiding over ons terrein: langs de gezamenlijke moestuin, onze boomgaard en de composthoop.
  • Ga met ons in gesprek over tiny houses, ontspullen, zero waste, moestuinieren, permacultuur, paddestoelen en andere duurzame onderwerpen waar wij ons mee bezig houden. Of blader door de boeken die op de inspiratietafel liggen.
  • Neem een kijkje in de weggeefhoek, waar onze overbodige spullen liggen te wachten op een tweede leven. 
  • Geniet van een kopje koffie of thee en verse lekkernijen. Let op: neem je eigen beker/mok/thermos mee voor de koffie of thee. We hebben niet voldoende mokken voor iedereen. En in het kader van zero waste gaan we niet voor wegwerpexemplaren 🙂
  • Ons terrein zit naast het mooie Park Zuidbroek. Leuk om daar na afloop van je bezoek een rondje te lopen, te picknicken of met de kinderen in de speeltuin te spelen. 

Wanneer ben je welkom?
De open dag van zaterdag 4 september bestaat uit twee delen:

  • Van 09.45 tot 12.00 uur openen we onze deuren voor inwoners van Apeldoorn. Inloop vanaf 09.45 uur. Wethouder Jeroen Joon verricht om 10.00 uur de officiële opening van onze community.
  • Van 14.00 tot 16.00 uur open we onze deuren voor geïnteresseerden buiten Apeldoorn.

Waar is het?
Klein Zuidbroek
Rumbastraat 171
7323 RL Apeldoorn

We vragen je om zoveel mogelijk met de fiets of het OV te komen, vanwege de beperkte parkeergelegenheid in de wijk. Kom je toch met de auto, dan is met borden aangegeven waar je kan parkeren. 

Wat zijn de kosten?
De open dag is gratis. Want we willen financiën geen belemmering laten zijn om langs te komen. Vond je de koffie en de lekkernijen lekker? Had je een leuk gesprek met ons? Of ben je geïnspireerd geraakt? Dan stellen we een vrijwillige bijdrage op prijs. Dat kan digitaal via een QR-code of contant in een potje. We gebruiken jouw bijdrage om onze onkosten te betalen. We gaan daarbij uit van het principe Pay As You Wish. Je betaalt wat je het waard vond en wat je kunt missen 🙂

Heb je vragen?
Stuur ons via email een bericht als je vragen hebt!

Zien we jou op 4 september op de open dag?