Bewoners

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Hoi! Mijn naam is Dirkje. Samen met mijn dochter Yuna woon ik hier al in mijn tweede Tiny House. Nadat ik een jaar in Rwanda gewoond en gewerkt had, wilde ik graag een levensstijl behouden met minder spullen en waarbij ik meer in verbinding met de natuur kan zijn. In Rwanda moest ik naar buiten om bij mijn toilet (een gat in de grond) en douche (een emmer water) te komen. Ik genoot iedere ochtend volop van de frisse lucht en de bananenbomen. Terug in Nederland heb ik in een caravan, een pipowagen en een tuinhuisje geleefd. Ondertussen oriënteerde ik mij op Tiny Houses en het wonen in een Tiny House community. Mijn eerste Tiny House bewoonde ik anderhalf jaar met veel plezier. Omdat het huisje niet meer kon blijven staan op de plek waar het stond en ik geen nieuwe plek kon vinden in de buurt van mijn werk, moest ik weer in een 'gewoon' huis wonen. Heel fijn dat dat dit kon, maar ik miste het contact met buiten; vond het erg zonde om koud water weg te laten lopen voordat het warme water uit de geiser bij de keukenkraan was; en ik sliep in de woonkamer, omdat de slaapkamer boven te ver weg en te groot voelde. Wat een geluk dat ik het huisje van Bouke, Iris en Miko met plek in Klein Zuidbroek mocht overnemen. Ik voel me helemaal gelukkig als ik vanuit mijn huisje naar het groen om ons heen en naar de mooie ochtend- en avondluchten kijk, als we een praatje maken met een buurvrouw of buurman die langs loopt of als ik samen met Yuna een wortel uit de gezamenlijke moestuin trek 🙂

Hoi! Ik ben Maureen. MIjn Tiny is die aan het wandelpad met de schommelstoel op de veranda. Sinds augustus 2020 is het mijn thuis en wat geniet ik van mijn huisje, het groen en het contact met de buren om mij heen. Mijn huisje was een afgeschreven bouwkeet, verbouwd door klusjesman Jan. Na anderhalf jaar bouwen in Amersfoort en hard zoeken naar een plek om mijn Tiny te bewonen, kwam ik in Apeldoorn terecht. WAt goed bevalt? De Klein Zuidbroekse gezelligheid, de rust, geen ruimte te kort hebben voor spullen of bezoek ontvangen (ik heb zelfs een logeerbed!), leven met het weer en de seizoenen. Wat tegenvalt? Heel weinig, maar… het was wel echt even zoeken om alle off-grid installaties goed werkend te krijgen, je droogtoilet legen, leven van (genoeg!) regenwater en (een overvloed van) stroom van je zonnepanelen went snel, En anders heb je altijd nog elkaar. Ik vind het leuk je vragen te beantwoorden en meer van mijn tiny leven te laten zien op mijn Instagram @tinyhouseje

“If you have built castles in the air, your work need not be lost; that is where they should be. Now put the foundations under them.” ― Henry David Thoreau, Walden Hoi! Wij zijn Tim en Reinier en hebben hier in Klein Zuidbroek een van onze dromen waar kunnen maken. We wilden niet meer alles als vanzelfsprekend beschouwen, niet meer onbewust zijn van wat we verbruikten, geen ruimte innemen die we niet nodig hadden. We hadden de droom om meer zelfvoorzienend zijn, met de seizoenen leven, en een minder grote ecologische voetafdruk achter te laten. De wens om een eigen huisje te bouwen, precies zo groot (of klein) zodat ons leven er in zou passen. Dat huisje en wij hebben inmiddels alle seizoenen gezien in Klein Zuidbroek en we kunnen ons, voor nu, geen beter leven voorstellen.

In een woonwagen wonen was lange tijd een plan van Jan (bouwjaar 1992). Anno 2021 is dat concept gerealiseerd. Het ontwerp werd gemaakt door zus Susan en het timmerwerk werd gedaan door Thijmen de Timmerman. Het eenvoudige verplaatsbare huis heeft een strakke geometrische vorm, voorziet in vele dagelijkse behoeften en is functioneel gereduceerd tot de essentie. De stevige eerste etappe (bouw en afbouw) is geëindigd in Klein Zuidbroek, op de flank van de Veluwe. Daar is het – voor de komende paar jaar – goed lopen, fietsen, tuinieren en rusten.

Wij zijn Guy en Cloë en we wonen in één van de huisjes van Klein Zuidbroek. De zoektocht naar een simpeler leven, een lager tempo, meer buiten zijn, meer aanprutsen en knutselen en minder consumeren heeft ons van een volksbuurt in Utrecht naar dit weiland met gelijkgestemden gebracht.

Hallo daar! Wij zijn Wouter en Mirrinte. Samen zijn wij in onze studententijd verliefd geworden op tiny houses. Na veel inspiratie opdoen en ons tiny house in gedachten in te richten werd het in 2020 eindelijk werkelijkheid. We besloten een tiny house casco te laten bouwen en hebben deze zelf van binnen afgebouwd. Na onze studies hebben we gereisd en samen in het buitenland gewerkt. Terug in Nederland kozen wij ervoor om duurzaam en minimalistisch te leven. Groot wonen en het hebben van veel spullen zijn nooit belangrijk voor ons geweest. We verhuisden van een klein appartement in Amersfoort naar ons huisje in Apeldoorn. We hebben nu meer tijd voor de mensen om ons heen en kunnen een bijdrage leveren aan de samenleving. We zijn ontzettend blij met ons Zweedse, blauwe huisje.

Hoi! Wij zijn Dirk en Charlotte. Toen wij gingen nadenken over samenwonen wisten we al snel dat het huis waar we terecht zouden komen niet een groot huis hoefde te zijn. We wilden het liefst ergens wonen dichtbij de natuur, en betaalbaar voor ons als starters. Toen we het fenomeen Tiny House tegenkwamen klikte dat meteen: dit past bij ons! Het leven in dit huisje heeft ons nu al veel gebracht. Van klus-vaardigheden tijdens het bouwen tot meer kennis over het verbouwen van je eigen groenten. Het maakt ons dankbaar en bewust van wat we hebben en het geeft ons de vrijheid om te kijken hoe we steeds duurzamer en zelfvoorzienender kunnen leven.

Mijn naam is Els Keuning. Ik ben 37 jaar en werk in de verkoop buitendienst bij een bedrijf in laboratorium benodigdheden. Tiny Houses en minimalistisch leven hebben me altijd al aangesproken, maar to voor kort kwam het er niet van om dit in mijn eigen leven in de praktijk te brengen. Toen mijn vorige relatie eindigde ben ik gestart met het maken van plannen voor mijn eigen Tiny House. In 2020 was het huisje af en ben ik in Klein Zuidbroek, Apeldoorn komen wonen. Het is heerlijk wonen in een huisje waar alleen de dingen zijn die ik nodig heb of die van waarde voor mij zijn. Het is rustig en overzichtelijk. Mijn vrije tijd breng ik veel door met mijn hond TInus en ik doe aan cross-fit.

Hi ik ben Anne! Na meer dan een jaar klussen met mijn vader om mijn zelfontworpen tiny house te realiseren is het eindelijk mijn thuis. Samen met mijn vriend Douwe (en konijn Luby) mag ik elke dag genieten van een mooie omgeving, leuke buren, allerlei lekkers uit de moestuin en natuurlijk van mijn eigen huisje. Een paar jaar geleden studeerde ik af als interieurarchitect aan Artez in Zwolle. In mijn ontwerpen ben ik altijd op zoek naar de grenzen en overeenkomsten tussen 'samen zijn' en 'alleen zijn'. Communities, kleine oppervlaktes, leven in de natuur, (éénpersoons) hutjes, traditionele Japanse architectuur en de typisch Nederlandse rijtjeshuizen; ik raak er nooit over uitgepraat. Ondanks dat mijn huisje nu nog verre van af is voelt het compleet en klopt het ontwerp voor mij. In de afgelopen jaren is mijn passie voor duurzaamheid gegroeid in allerlei opzichten. Zo nam ik onder andere een plantaardige leefstijl aan en bezocht ik steeds vaker kringlopen. Ook deed ik na mijn studie aan ArtEZ een master aan de VU in Amsterdam waarbij ik mij specialiseerde in duurzame mode. Mijn nieuwsgierigheid naar wat een duurzaam leven allemaal (nog meer) in kan houden groeit nog steeds elke dag. Gelukkig valt er hier, op Klein Zuidbroek, elke dag wel iets nieuws, bijzonders of moois te ontdekken.

Mijn naam is Anouk en ik woon in mijn prachtige huisje in Klein Zuidbroek. Ik werk als energetisch heler en heb mijn eigen Reiki praktijk. Daarnaast treed ik op als muzikant en geef ik muzieklessen. Voorheen woonde ik in de fantastische en bruisende stad Rotterdam, maar ik merkte na een aantal jaar dat ik een enorme behoefte voelde om terug te gaan naar de natuur, de rust en de kern van het leven. Wat vind ik écht belangrijk in mijn leven? Wat maakt mij een gelukkig mens? Geboren in Friesland, aan de rand van de bossen, was natuur te over. Met je blote voeten in het gras, het horen van de vogels en de ruisende bomen…misschien dat daar mijn fascinatie voor tiny houses wel is begonnen! Ik heb zoete herinneringen aan de jaarlijkse primitieve kampeervakanties middenin de natuur. 'Wonen' in een klein tentje, koken op een zelfgefabriceerd kookstel, brooddeeg aan een stok boven het kampvuur, tegen elkaar aankruipen in je slaapzak en de regen op het tentdoek die je in slaap sust. Zo simpel en rijk kan het leven zijn. Ik probeerde mijn tiny droom een aantal jaren al van de grond te krijgen, maar het bleek nog niet het juiste moment. Ik begon langzaam de connectie met de natuur en mezelf kwijt te raken in de drukke stad Rotterdam. Bij stom toeval (en toeval bestaat niet) stuitte ik op een bericht waarin stond dat er een plekje vrij kwam in Apeldoorn. Binnen een week was alles geregeld. Dit was hét moment, divine timing! Mijn droom kon in vervulling gaan. Daar staat ze dan; een klein houten huisje op wielen. Mijn eigen regenwater opvangen, zonne-energie opslaan, groenten verbouwen en wonen met prachtige mensen. Op verschillende manieren raak ik super geïnspireerd door deze manier van leven. Wat een rijkdom! Inmiddels heb ik een partner gevonden die zich net zo rijk voelt met mij en mijn manier van wonen. Er is ook een prachtig 2e houten huisje op mijn perceel geplaatst om zo voluit samen van dit leven te kunnen genieten!